Οι γιατροι μας

Μια ικανη ομαδα ειδικών

Δρ. Χρίστος Χρίστου
Διευθυντής / Ειδικός παθολόγος

Ο Δρ. Χρίστος Χρίστου διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου "ΕΛΠΙΣ" είναι ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος. Ειδικεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο "Παπαδημητρίου" Αθηνών, όπου εργάστηκε μετα την απόκτηση της ειδικότητας του ως επιμελητής. Από το 1990 εγκαταστάθηκε στην Πάφο όπου εξασκεί με επιτυχία την ειδικότητα του.

Το 1981 αποφοίτησε από την Ιατρική Ακαδημία Σόφιας με άριστα και ακολούθως εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας και απέκτησε τις ειδικότητες της Παθολογίας και Διαβητολογίας. Από το 1986 εως την επιστροφή του στην Κύπρο το 1989, ήταν επιμελητής Παθολογίας στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Πεντέλη» Αθηνών.

Ασχολείται με τον διαβήτη από το 1985 και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Διαβητολογίας Κύπρου, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος. Ηταν ομιλητής σε διάφορα συνέδρια για τον διαβήτη που έγιναν στην Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόσφατα ήταν ομιλητής στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας που έγινε στην Αθήνα 14-17 Μαρτίου 2018 με θέμα Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έχει δώσει πάρα πολλές διαλέξεις με θέμα τον διαβήτη τόσο στην πόλη της Πάφου όσο και σε πολλά χωριά της επαρχίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

Δρ. Όλγα Χρίστου
Ειδικός μικροβιολόγος

Η γιατρός Όλγα Χρίστου γεννήθηκε στην Λεμεσό και τελείωσε το Στ' Γυμνάσιο (Αθηναϊδειο) Λεμεσού.

Το 1981 αποφοίτησε από το Ιατρικό Ινστιτούτο Οδησσούμε άριστα και ακολούθως εργάστηκε στο νοσοκομείο EΛΠΙΣτης Αθήνας και απέκτησε την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας.

Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Χρίστο Χρίστου και έχει τρία παιδιά. Το 1990 ίδρυσαν μαζί με τον σύζυγό της το Ιατρικό Κέντρο «ΕΛΠΙΣ» στην Κάτω Πάφο, όπου διευθύνει το μικροβιολογικό εργαστήριο του ιατρικού κέντρου.

Δρ. Στεφανία Χρίστου
Ειδικός γεννικός οικογενιακοσ γιατρός

Η γιατρός Στεφανία Χρίστου μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας "Γενικής Ιατρικής" εντάχθηκε στο ιατρικό προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου "ΕΛΠΙΣ".

Απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και έπειτα εργάστηκε για 2 χρόνια σε αγροτικές περιοχές στην Κύπρο και Ελλάδα.